• Op 18 november stonden SC Feyenoord en RVV Blijdorp weer tegenover elkaar. Eerder speelde beide teams tegen elkaar en werd het 2-1 voor SC Feyenoord. SC Feyenoord de nummer 2 van de vorige fase en RVV Blijdorp de nummer 1 van de vorige fase kenden de vorige fase dezelfde aantal punten en hetzelfde doelsaldo maar de overhand werd bepaald door het aantal doelpunten voor.

    De wedstrijd had een opmerkelijke verloop. De 1-0 kwam echter al na 7 minuten, nadat een corner verwerkt werd in een kopbal richting het goal van RVV Blijdorp. Deze bal werd echter met de borst tegengehouden door RVV Blijdorp speler Mohamed. De bal wordt uitverdedigd en op het moment dat beide teams zich richting de bal begaven fluit de scheidsrechter voor een penalty, naar aanleiding van de bal die werd gekeerd op de doellijn, met de borst. RVV Blijdorp staat te kijken van deze beroving en kan het niet bevatten wat hen zojuist wordt aangedaan. Na wat commentaar op deze beslissing kreeg de trainer van RVV Blijdorp een gele kaart. Deze onterechte penalty werd benut en zo viel de 1-0. De Blijdorpers creeerde kans na kans maar weten deze niet te benutten. Wat goede afstandschoten vanaf buiten de zestien werden ook niet beloond met een goal en de bal op de lat van Nabil was ook niet goed genoeg voor de 1-1. Terwijl de eerste helft lijkt te eindigen, ziet de scheids dit anders. Een speler van RVV Blijdorp ligt geblesseerd op de grond na een eerdere duel, de keeper van SC Feyenoord heeft de bal in de voeten. Een prima moment om de eerste helft te eindigen aangezien het tijd is en omdat er een blessure is. SC Feyenoord en de scheidsrechter kiezen ervoor om door te spelen. Doordat RVV Blijdorp dit te laat doorheeft en het spel te laat hervat is SC Feyenoord al bezig met een aanval, door dit late reageren maakt SC Feyenoord slim gebruik van de late reactie van de Blijdorpers en weten hierdoor de 2-0 te maken. De Blijdorpers kiezen om de 1ste helft af te maken met 10 man om zo geen wisselmoment te verspillen. De scheids koos er na de aftrap nog voor om nog 2 minuten te spelen. De rust brak daar dan eindelijk aan na 46 minuten te spelen. De spelers van RVV Blijdorp zijn enorm opgefokt over het slechte optreden van de Scheids en het spelvreugde zit er helemaal niet meer in bij de Blijdorpers.

    De Blijdorpers weten de koppen toch bij elkaar te steken in de rust en gaan er in de 2de helft er het beste van maken. Dat blijkt ook in het spel van RVV Blijdorp, na 20 minuten de overhand te hebben en na veel kansen te hebben gecreëerd is het een afstandschot van Nabil die via de lat in het net valt dat de 2-1 op het scorebord zet. RVV Blijdorp pakt goed door en blijft drukken op de helft van de SC Feyenoorders. Het duurt dan ook niet lang voor dat de 2-2 valt. Na een afgeslagen vrije trap wordt de bal weer de aanval in gestuurd, na een goede pas van Ayman op Zakaria. Zakaria twijfelde geen moment en schiet de bal vanaf 30 meter de verre hoek in en zet RVV Blijdorp op gelijke hoogte in de 65e minuut. De Blijdorp bank stroomt leeg om de gelijkmaker te vieren en waren dolblij met deze goal door de enorme weerstand die ze geboden kregen. Maar niets is minder waar, de scheidsrechter weet zijn oude vorm weer terug te vinden en wilt de goal afkeuren omdat SC Feyenoord spelers aangeven dat er een speler geblesseerd op de grond ligt. Dit lijkt wel een herhaling van de 2-0 van SC Feyenoord die wel terecht werd goedgekeurd. Door deze keuze lopen de gemoederen hoog op bij de staf en spelers van RVV Blijdorp op het veld. Op het moment dat de Blijdorpers verhaal komen halen vanwege dit moment, voelt de scheids de bijl al hangen en kan de druk niet meer aan. Hij kiest ervoor om de wedstrijd te staken na 65 minuten.

    Deze wedstrijd krijgt dus nog een leuk staartje en wordt dus een zaak voor de KNVB, die hopelijk na het bekijken van de beelden een eerlijke oordeel kan vellen over deze bijzondere situatie.

    Volgend week zaterdag hervat RVV Blijdorp de competitie weer uit bij Rotterdam United om 15:00. Eerst zal RVV Blijdorp zich woensdagavond moeten melden in Mijnsheerenland bij GOZ voor de Abel/Rijnmond Cup.