• De eerste wedstrijd van het seizoen voor het “echie” moest de eerste driepunter opleveren voor de Blijdorpers uit tegen SV Ommoord. Beide ploegen hebben in het recente verleden niet tegen elkaar gespeeld, dus het was voor beide ploegen onduidelijk wat er van elkaar verwacht kon worden.

  RVV Blijdorp kwam fel uit de startblokken en probeerde direct de defensie van de gastheren onder druk te krijgen; op de eerste paar minuten na lukte dit goed en dit resulteerde in een vroege voorsprong. Mats Haantjes kwam in 16 meter in balbezit en vond Yorick de Looff, die met een individuele actie en een schot in de korte hoek, de keeper verschalkte. Niet veel later was het wederom Yorick de Looff die scoorde, nadat hij de bal van de voeten van de keeper van SV Ommoord afsnoepte en afrondde.

  Tot de 25e minuut was er vervolgens geen vuiltje aan de lucht, totdat de gastheren het over een iets andere boeg gooiden en meer druk naar voren gingen geven. Hierdoor kwam SV Ommoord driemaal door het centrum door, wat uiteindelijk resulteerde in de 1-2. Nog geen vijf minuten lag ook de 2-2 in het net, doordat de defensie van de Blijdorpers aan het klungelen was.

  Na de rust zorgde wederom een persoonlijke fout in de defensie van RVV Blijdorp voor een doelpunt voor de thuisploeg, waardoor de zwartwitten voor het eerst tegen een achterstand aankeken. Het was Mohamed Ahanssas, die vijf minuten later voor de gelijkmaker zorgde op aangeven van Mats Haantjes.

  In de 70e minuut was het Yorick de Looff, die een vrije trap op circa 25 meter van de goal mooi in de bovenhoek schoot, waardoor RVV Blijdorp wederom op voorsprong kwam. In de 80e minuut rondde Mats Haantjes een goede pass van Mohamed Ahanssas koelbloedig af, waardoor de wedstrijd gespeeld was.

  Op 20 minuten na waren de Blijdorpers een stuk sterker en hadden het betere van het spel; de overwinning was dan ook meer dan verdiend te noemen. Al geven de drie tegendoelpunten wel stof tot nadenken. Ook het overdreven opstootje aan het einde van de wedstrijd, dat resulteerde in een rode prent voor een Blijdorper, deed bij iedereen de wenkbrauwen fronsen.

  De kop is eraf in ieder geval. Volgende week volgt een thuiswedstrijd tegen SPV ’81; hopelijk lukt het dan beter om de organisatie strak te houden onder veranderende omstandigheden.

  RVV Blijdorp: Jimhendry Tolud, Hardo Kloppert (55. Elvin Ramos), Dencho Narcisio (70. Dennis Duarte Ramos), Shayron Anastatia, Jonathan Kramer (30. Thomas Hofman), Aleksa Zivlak, Mohamed Ahanssas, Yorick de Looff, Zidane Lo-Shioeng-Khioe, Mats Haantjes, Versly Sanches Fernandes (55. Loris Soares Gomes).