• De wedstrijd stond in het teken van de veel te jong overleden Floris van Mulligen. Op de Noorderbocht brachten zijn teamgenoten van de Zaterdag 6 van RVV Blijdorp voorafgaand aan de wedstrijd en tijdens de wedstrijd een prachtig eerbetoon aan Floris.

  De zwartwitten leken enigszins afgeleid aan de wedstrijd te beginnen, want AGE-GGK was in de eerste minuut direct gevaarlijk, doordat hun linksbuiten op snelheid richting de keeper kon, zijn inzet werd echter gekeerd. Hierna pakte de thuisploeg het op en nam het het initiatief. Yorick de Looff was in de eerste 10 minuten twee keer gevaarlijk, doordat hij de 16-meter schuin binnen kon komen, beide keren eindigde zijn schot op het lichaam van de keeper.

  Na de eerste 10 minuten volgde een gekke fase, waarin het spel zeer vaak onderbroken werd, omdat AGE-GGK al zijn wissels op moest gebruiken vanwege diverse blessuregevallen. Na deze periode werd er vervolgens bij vlagen aardig gevoetbald, maar er werd iets te vaak gekozen voor de lange bal. Aan de andere kant probeerde AGE-GGK op strijd ook met de lange bal iets te forceren, maar vaak strandden de aanvallen nog voor de 16-meter.

  Uit de fases waarin het spel zich voornamelijk over de grond afspeelde, kwam er ook direct gevaar. Zo ontstond de 1-0 in de 20e minuut, nadat Jonathan Kramer vrij door kon komen aan de linkerkant. Na netjes de achterlijn gehaald te hebben, trok hij de bal terug en daar staat dan altijd Loris Soares Gomes voor de intikker. De voorsprong was zeker verdiend te noemen.

  In de 40e minuut kwam diezelfde Loris Soares Gomes op snelheid de 16-meter binnen en nadat de centrale verdediger van AGE-GGK hem van de bal gleed, volgde een strafschop. De strafschop had voor de welkome 2-0 kunnen zorgen, maar deze werd helaas op de lat geschoten.

  Na de rust startte RVV Blijdorp erg sterk en in de 50e minuut zorgde Aleksa Zivlak met een geplaatst schot voor de 2-0 op aangeven van Lorenzo Daans. Hierna ging AGE-GGK alles-of-niets spelen en werd het veld groot. Op zich speelden de Blijdorpers hier regelmatig doorheen en had het de controle over de wedstrijd. Een vrije trap net over middenlijn tegen zorgde echter voor een curieus moment; de scheidsrechter zag namelijk een strafschop in een onschuldig duel, dat volgde uit de lange bal die in de 16-meter viel. Deze strafschop werd echter fantastisch gepakt door de wederom zeer sterk spelende Kevin Nascimento Cruz. Even later pakte hij namelijk een 1-op-1 situatie, nadat AGE-GGK een van de zeldzame aanvallen zeer rustig uitspeelde, maar met een katachtige reflex voorkwam de Blijdorp-goalie de aansluitingstreffer.

  Op deze momenten na had de thuisploeg de controle en speelde het een tweetal vrije trappen op gevaarlijke posities en diverse corners bij elkaar, maar echt gevaarlijk kon het daar net uit worden. Er volgde nog wel een gevaarlijk schot van Mats Haantjes en het slotakkoord was voor Whitley Werleman, maar hij wist het net niet te vinden na een scrimmage-situatie in de 16-meter.

  De drie punten bleven verdiend op de Noorderbocht en volgende week komen De Egelantier Boys op bezoek. Om aan te haken bij de top 3 is het zaak om ook uit deze confrontatie een goed resultaat te halen.

  Opstelling RVV Blijdorp: Kevin Nascimento Cruz, Mohamed Ahanssas, Thomas Hofman, Nelson Ouwerling, Jonathan Kramer (65. Dennis Cabral), Aleksa Zivlak, Quincy Beaumont, Yorick de Looff (65. Whitley Werleman), Lorenzo Daans (75. Jordi Nieuwenhuijsen), Mats Haantjes (75. Mitchel Kroos), Loris Soares Gomes