• Ongeveer een kwart van de spelers toog met de voetbaltas achterop op de fiets richting Rotterdam United, waar op afgelopen zaterdagmiddag zich een heuse Rotterdamse derby af zou spelen. De aanwezige toeschouwers zagen een echte wedstrijd, die tot de allerlaatste minuut spannend bleef.

RVV Blijdorp begon de wedstrijd goed en had eigenlijk direct controle over de wedstrijd. De thuisploeg probeerde eigenlijk uitsluitend via lange ballen van de centrale verdediger, de voorwaartsen te vinden. De zwartwitten probeerden vaker via het middenveld en via openingen naar de flanken gevaarlijk te worden en hier kwamen in de eerste helft alleen al zes corners uit. Drie corners werden gevaarlijk; zo kopten Loris Soares Gomes en Yorick de Looff rakelings over en resulteerde één corner in een scrimmage, die zomaar goed kon vallen. Echter, het bleef 0-0. Ook een zeer goed genomen vrije trap op rand 16-meter genomen door Lorenzo Daans werd prachtig uit de bovenhoek getikt door de fantastische keeper van Rotterdam United. Daar tegenover stond eveneens een corner-situatie van Rotterdam United, die ternauwernood gered werd door de overtuigend spelende Kevin Nascimento Cruz.

Uiteindelijk werd één minuut voor de rust toch de ban gebroken. Mohamed Ahanssas, specialist in onderscheppingen, onderschepte de bal en bracht Lorenzo Daans in stelling. De handige buitenspeler drong op techniek de zestien meter in en met een kundige hakbal legde hij de bal terug rond de penalty stip. Ondanks dat de bal achter Mats Haantjes kwam, wist hij wel raad met de moeilijke kans, want met zijn rug naar de goal wist hij de verre hoek te vinden en stond de verdiende voorsprong op het bord.

Na de rust kwam Rotterdam United goed de kleedkamer uit en hadden ze een belangrijke wissel toegepast. Een gevaarlijke linksbuiten trok het spel naar zich toe en deze wissel zorgde ervoor, dat RVV Blijdorp meer achteruit ging lopen. Er ontstond een heel groot speelveld, doordat Rotterdam United alleen maar voor de lange crossbal op of de tweede bal richting de linksbuiten ging.

Na enkele hachelijke momenten voor de goal van de Blijdorpers, met als gevaarlijkste wapenfeit een vrije trap, die via de paal en de keeper uit de goal bleef, scoorde wederom Mats Haantjes de 2-0. Uit een snelle counter volgde een perfect voorzet van Versly Sanches Fernandes en deze werd gedecideerd binnengeschoten door Mats Haantjes.

Dan hoop je en verwacht je, dat zo’n doelpunt voor het nodige vertrouwen en rust zorgt, waardoor je de wedstrijd uit kunt gaan spelen. Maar twee minuten later lag de 2-1 al in het netje, de gevaarlijke linksbuiten wist zijn man te passeren en zijn voorzet bij de tweede paal werd goed binnengekopt door de spits van Rotterdam United.

Het was al geen wedstrijd met goed voetbal. Maar het hoge druk zetten van Rotterdam United, waar vervolgens nauwelijks onderuit gevoetbald werd, zorgde ervoor dat ook RVV Blijdorp de lange bal hanteerde. Het werd een vechtwedstrijd waarin uiteindelijk de uitploeg de gelukkigste bleek. Aan beide kanten werden enorme kansen nog gemist of niet goed uitgespeeld. Zo schoot Yorick de Looff een volley van dichtbij rakelings over uit een goede voorzet van Floris Fokma en lukte het Dennis Duarte Ramos niet om een vrije schotkans vanaf rand zestien meter af te ronden.

Ook Rotterdam United kreeg nog enkele goede mogelijkheden, maar Kevin Nascimento Cruz heerste in zijn eigen 16-meter. De scheidsrechter was overigens moedig, doordat hij in de laatste minuut een voorzet die op de arm van Jonathan Kramer kwam, beoordeelde als geen hands, omdat hij zijn arm langs het lichaam hield. Uiteindelijk was de winst over de hele wedstrijd bezien en gezien de kansenverhouding verdiend.

Volgende week volgt de altijd leuke onderlinge ontmoeting met AGE-GGK. Een weerzien tussen oude bekenden! Beide ploegen hebben uit de eerste vier wedstrijden zeven punten weten te bemachtigen en draaien op dit moment mee in de subtop van de 4e klasse G.4

Opstelling RVV Blijdorp: Kevin Nascimento Cruz, Mohamed Ahanssas (65. Jonathan Kramer), Thomas Hofman, Nelson Ouwerling, Floris Fokma, Aleksa Zivlak (80. Whitley Werleman), Yorick de Looff, Loris Soares Gomes (70. Quincy Beaumont), Lorenzo Daans, Mats Haantjes (80. Jordi Nieuwenhuijsen), Versly Sanches Fernandes (70. Dennis Duarte Ramos)