• Op 28 november betrad RVV Blijdorp vol energie het speelveld voor haar eerste competitiewedstrijd in de 2de fase Hoofdklasse. Na een opmerkelijke afsluiting van de eerste fase, waarbij ze met slechts één doelpunt verschil de bovenhand hadden, waren de Blijdorpers vastberaden om succesvol door te gaan in deze fase. Na een maand geen wedstrijden te spelen in competitieverband zijn de jongens van RVV Blijdorp gebrand om weer te mogen knallen. Vorige week werd er geoefend tegen FC Skillz JO17-1, van deze ijzersterke tegenstander werd maar liefst 2-3 verloren. Vandaag werden de koppen weer bij elkaar gestoken en was het tijd om te gaan vlammen.

    Het begin van de wedstrijd was veelbelovend, met al binnen 5 minuten een 1-0 voorsprong. Nabil stuurde de snelle spits met een nauwkeurige pass achter de verdediging, waarna Lil beheerst de bal langs de keeper schoof. Blijdorp had de leiding en creëerde tal van kansen, maar slaagde er niet in deze te benutten tot de 19de minuut. Een goede kantwisseling bracht de bal bij de diepgaande linksback Joseph, die vanaf de rand van het zestienmetergebied niet aarzelde en de keeper verraste. Excelsior, na de aftrap, profiteerde van een even onoplettend Blijdorp. Een bal tussen de linies bracht de spits in de zestien, waar de verdediger te laat was en een overtreding beging. Dit resulteerde in een terechte penalty, die werd benut en de stand op 2-1 bracht. Blijdorp herpakte zich snel en bouwde aan mooie aanvallen. Een blunder van de keeper leidde tot de 3-1, toen Noah koelbloedig reageerde na een bal in de zestien. Met een stand van 3-1 gingen de Blijdorpers de kleedkamers in.

    Na enkele wissels in de rust en wat tactische aanpassingen zocht Blijdorp in de tweede helft naar een grotere voorsprong. Het spelbeeld veranderde echter, en Blijdorp slaagde er niet in het spel vorm te geven en kansen te benutten. Vijf minuten voor het einde was er echter een kans die wel werd verzilverd. Jan vond met een lange bal de sterke spits Christian, die zich losmaakte van de keeper en koelbloedig de 4-1 binnen schoof. In de 78ste minuut profiteerde Ayman van een slecht uitverdedigde bal van Excelsior en tekende voor de 5-1.

    RVV Blijdorp behaalde zo een eenvoudige overwinning, een goede start van de 2de fase. Hiermee verstevigden ze hun positie aan de top van de ranglijst. Volgende week staat een uitdagender duel op het programma, wanneer de Blijdorpers vroeg op bezoek gaan bij VV Capelle, de ongeslagen nummer één uit de eerste fase. Op naar volgende week.