• Het was de 5de speelronde van de competitie en RVV Blijdorp trof een bekende tegenstander. In de eerste fase stonden deze teams al tegen over elkaar, deze wedstrijd ging gewonnen door de Blijdorpers met 3-1. RVV Blijdorp staat voor een moeilijke taak aangezien Rotterdam United gebrand is om hun eerste punten binnen te halen.

    Het is Rotterdam United dat sterk aan de wedstrijd begint met sterke kansen via de flanken en het is RVV Blijdorp dat vooral hun kansen creëert uit de 2de ballen. Het is dan ook Rotterdam United met de grootste kans tegen de winkelhaak van het goal na dat Ibrahim de bal net van richting weet te veranderen. Het is kort daarna Blijdorp dat een serieuze kans creeert vanaf uit een gewonnen 2de bal waar een pass op de spits volgt, is het Casper dat de lat weet te raken van 25 meter. De eerste helft werd nog spannend voor de Blijdorpers, na onoplettendheid en slecht uitverdedigen van de Blijdorpers komt de spits van Rotterdam United oog in oog met Ibrahim. Hier blijft Ibrahim ijskoud en weet deze grote kans van Rotterdam United om zeep te helpen. Zo komt een matige eerste helft van Blijdorp ten einde, waar de Blijdorpers met dank aan Ibrahim niet tegen een achterstand aan lopen.

    Het is RVV Blijdorp dat sterk uit de kleedkamers komt. De 3 nieuwe aanvallers brengen energie mee en de ene na de andere aanval wordt er gecreëerd door RVV Blijdorp. De kansen vliegen op en neer en het is weer Rotterdam United spits die 1 op 1 met Ibrahim komt. Ibrahim houd weer voet bij stand en laat zich weer van zijn beste kant zien en houd zijn doel schoon. Na wat kleine kansen en goed opgezette aanvallen is het RVV Blijdorp dat eindelijk toeslaat in de 68ste minuut. Na een afgeslagen corner van Anas die terecht komt bij Nabil die op zijn beurt gelijk de meegekomen Jan weet te vinden. Is het Jan die na een individuele actie zijn man passeert en de bal perfect voor zijn ijzersterke linkerbeen neerlegt, hij twijfelt geen moment en weet met een goed schot de verre bovenhoek te vinden. De Blijdorp bank stroomt leeg en de Blijdorpers belonen zichzelf voor het goede spel in de tweede helft. Het is aan de Blijdorpers deze voorsprong te behouden en tot de laatste minuut te strijden om het sterke Rotterdam United tegen te houden. Dit lukt de Blijdorpers en trekken de 3 punten binnen en blijven zo nogsteeds ongeslagen. De Blijdorpers blijven vol in de race voor het kampioenschap en trekken de lijn door.

    Volgende week staat Blijdorp weer een thuiswedstrijd op het programma. VVOR komt dan op bezoek op de Noorderbocht om 11:45. Weten de Blijdorpers de lijn door te trekken!