• Op 4 november stond RVV Blijdorp voor een uitdaging in de wedstrijd tegen vv Capelle. Na een comfortabele overwinning in de vorige week, moest het team deze keer op bezoek bij vv Capelle. De wedstrijd bleek echter minder eenvoudig dan die van de week ervoor.

    Blijdorp begon met vol goede moed en energie aan deze wedstrijd. Dit goede begin loont dan ook heel snel, Blijdorp opent sterk met een vroege goal van Lil in de 9de minuut, na een uitstekende diepe bal van achteruit. Ondanks twee gemiste open kansen door Zakaria en Anas kort na elkaar in de daaropvolgende 5 minuten, slaagde Blijdorp er niet in de voorsprong te vergroten. Hierdoor had Blijdorp eigenlijk al binnen een kwartier op 0-3 kunnen staan. VV Capelle kwam echter terug in de wedstrijd en profiteerde van slecht uitverdedigen door de Blijdorp-defensie. In de 26e minuut resulteerde dit in een vrije trap op een ogenschijnlijk ongevaarlijke plek. De bal werd ingedraaid naar de tweede paal, waar de keeper van Blijdorp zich opnieuw verkeek, waardoor vv Capelle tot twee keer toe scoorde en de ruststand op 2-1 kwam.

    Na een bespreking in de rust, waarin de Blijdorpers zich voorbereidden op de tweede helft, beloofde het team elkaar om binnen 10 minuten gelijk te maken. RVV Blijdorp begon sterk aan de tweede helft en nam al snel de overhand. Na een goede hervatting en enkele gemiste kansen leek de gelijkmaker binnen de gestelde tijd niet te lukken, toch slaagde Nabil er in de 49ste minuut in om de 2-2 te scoren na een assist van Jan die de bal met buitenkant voet vanaf de middellijn weet te serveren op de zestien. Na een goede aanname weet Nabil de bal in de verre hoek te schuiven. In de 60e minuut lukt het Blijdorp dan eindelijk. Na een individuele actie van Zakaria die de bal vervolgens breed legt, is het Ayman die het net weet te vinden. Met nog 20 minuten te gaan, moest Blijdorp hard werken om de voorsprong vast te houden. De keeper van Blijdorp maakte een opmerkelijke redding op een grote kans voor vv Capelle. Ondanks dat vv Capelle de wedstrijd in handen leek te hebben, slaagde Blijdorp erin om de voorsprong te behouden. Een counter leidde tot een diepe bal van Anas op Casper, die zijn kans benutte en de voorsprong vergrootte tot 4-2. Helaas gooide een omstreden buitenspelbeslissing van de jonge grensrechter roet in het eten waar de scheidsrechter in meeging, waardoor de stand op 2-3 bleef.

    Desondanks behaalde RVV Blijdorp de overwinning na hard werken en mag trots zijn op de drie behaalde punten. Volgende week staat een uitdaging tegen Alexandria'66 op het programma, waar Blijdorp nog iets recht te zetten heeft.