• Er stond wederom een mooie derby op het programma in de 4e klasse E; twee vergelijkbare verenigingen, die de afgelopen jaren een mooie ontwikkeling doormaken. De laatste officiële ontmoeting was een kansloze nederlaag voor de zwartwitten, dus het was RVV Blijdorp er alles aan gelegen om goed voor de dag te komen.

  Het begin van de wedstrijd was vooral aftasten geblazen; de thuisploeg had wat meer de bal, maar er deden zich geen enkele noemenswaardige situaties voor tot de 20e minuut, toen Youssef Lamrid weer eens zijn klasse liet zien met een mooie individuele actie en een prachtige afronding in de rechterkruising; de assist was er eentje met een panna van Judason Silië.

  Na de 0-1 ging Zestienhoven op zoek naar de gelijkmaker, maar de gastheren hadden erg veel moeite om tot kansen te komen. Geheel tegen de verwachting in, viel toch de 1-1 net voor de rust na inadequaat ingrijpen van de Blijdorp-verdediging; de bal die uiteindelijk op rand zestien meter door de Zestienhoven-spits tegendraads binnengeschoten werd, belandde toch tegen de touwen.

  Na de rust probeerde Zestienhoven de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar het waren de zwartwitten die op een 1-2 voorsprong kwam doordat Chavez Noël Chobin in een tegenaanval de mee opgestoomde Nelson Ouwerling vond en de opkomende rechtsback produceerde een bal, die tussen een schot en een voorzet in zat, maar uiteindelijk via de paal bij de tweede paal binnenviel.

  Hierna was het de beurt aan de Armin Causevic, die de 1-3 op zijn slof had; na een voorzet van Chavez Noël Chobin deed hij alles goed, maar mikte hij jammerlijk naast het doel. Nog geen twee minuten later was het Judason Silië, die geheel vrijstaand opdook in de zestien meter na een vrije trap van Youssef Lamrid, maar hij kreeg de bal niet voldoende onder controle om tot afronding te komen.

  Zestienhoven ging vervolgens opportunistischer spelen en eigenlijk tijdens de eerste de beste aanvallende fase van de thuisploeg belandde de bal in twee instanties voor de goal; tijdens de laatste voorzet kwam de Zestienhoven-spits eerder bij de bal en kopte hem geplaatst in de hoek; Jeandrickson Pauletta kwam er helaas niet meer bij. Het was erg zonde, omdat er tot dit doelpunt eigenlijk erg weinig weggeven was.

  In het laatste kwartier was het vooral Zestienhoven dat aanspraak maakte op de overwinning met twee dotten van kansen en een aantal dreigende situaties en schoten op het doel van Blijdorpers. Omdat ook Raúl Kertodikromo nog tegen zijn tweede gele kaart aangelopen was, was het meer overleven tijdens de maar liefst elf minuten blessuretijd. De zwartwitten konden vanwege de eindfase van de wedstrijd leven met een punt, terwijl daar in de eerste driekwart van de wedstrijd wellicht meer het gevoel leefde, dat een overwinning meer voor de hand lag.

  Volgende week wordt koploper HermesDVS ontvangen op de Noorderbocht; dit zijn altijd boeiende voetbalgevechten gebleken, dus de Blijdorpers hebben daar de kans om te laten zien, wat ze waard zijn in deze sterke competitie.

  RVV Blijdorp: Jeandrickson Pauletta, Nelson Ouwerling, Aleksa Zivlak, Shayron Anastatia, Berkay Cepe, Raúl Kertodikromo, Mohamed Ahanssas, Youssef Lamrid (85. Loris Soares Gomes), Chavez Noël Chobin (75. Zidane Lo-Kioeng-Shioe), Armin Causevic (70. Richel Nicia), Judason Silië (70. Floris Fokma)