• Speelronde 7 is aangebroken en RVV Blijdorp mag VVOR op bezoek ontvangen. De wedstrijd die gewonnen moet worden ter voorbereiding op de kampioenswedstrijd volgende week belooft een lastige te worden voor de Blijdorpers.

    RVV Blijdorp kent een moeilijke start aan het begin van de wedstrijd en heeft moeite om controle te krijgen. Binnen 12 minuten incasseert Blidjorp dan ook al een tegendoelpunt na een gemakkelijk weggegeven corner, wat resulteert in een 0-1 achterstand. Ondanks deze vroege tegenslag slaagt Blijdorp er niet in de controle over de wedstrijd te winnen en creëert het weinig tot geen kansen. Vroeg in de wedstrijd wordt er al een wissel ingezet aan de zijde van Blijdorp, wat meteen positieve resultaten oplevert. Nabil betreedt het veld na 24 minuten en benut vijf minuten later een penalty, nadat Senn in het strafschopgebied een opgelegde kans wordt ontnomen. Hoewel Nabil de penalty niet perfect benut, weet de keeper de bal niet voldoende te stoppen, waardoor de Blijdorpers gelijk komen op 1-1 in de 29ste minuut. Al snel volgt de 2-1, nadat Blijdorp de bal verovert na de aftrap van VVOR en een succesvolle aanval opzet die resulteert in een corner. Nabil neemt de corner en bereikt Noah bij de eerste paal, die de bal in de verre hoek draait. Blijdorp weet de achterstand voor de rust om te buigen en behoudt de voorsprong, ondanks vier gemiste 100% kansen in de laatste 10 minuten van de eerste helft.

    In de tweede helft start Blijdorp sterk en vindt al snel het doel van de tegenstander. Twee minuten na de aftrap maakt Casper na een mooie individuele actie ruimte voor zichzelf en scoort hij met een onhoudbaar afstandsschot vanaf 20 meter, waardoor de stand op 3-1 komt. Blijdorp blijft druk uitoefenen en na vijf minuten brengt Casper de score op 4-1 nadat Issam diep wordt gestuurd door Zakaria. Issam legt deze goede steekpass voor en Casper tikt de bal eenvoudig binnen. Na deze goal lijkt de wedstrijd beslist, wat ook te merken is aan het spel van beide ploegen. Blijdorp slaagt er echter niet in meer doelpunten te maken in de laatste 30 minuten, wat resulteert in een matige vertoning van beide teams. Desondanks behoudt Blijdorp de overwinning en blijft het vooralsnog ongeslagen, terwijl concurrent Zestienhoven punten laat liggen uit bij Alexandria. Hierdoor staat Blijdorp voor de langverwachte kampioenswedstrijd tegen Zestienhoven in een goede uitgangspositie.

    Volgende week staat deze cruciale ontmoeting op het programma, waar RVV Blijdorp op bezoek gaat bij Zestienhoven om rechtstreeks te strijden voor het kampioenschap. Zullen de Blijdorpers in staat zijn om geschiedenis te schrijven voor de club?